• Silentium skrifter på Stockholms litteraturmässa den 4 december

  Lördagen den 4 december kan du besöka Silentium skrifter, som är en av utställarna på Stockholms Litteraturmässa 2021. Mässan hålls på Kulturhuset vid Sergels torg och pågår endast under lördagen mellan kl 11 och 17.

  I Silentiums monter finns under hela dagen författaren Peter Halldorf och grafiske formgivaren Tomas Einarsson. Även författaren och översättaren Alva Dahl gästar Silentiums monter under lördagen.

  Varmt välkommen till en mässa för den tryckta boken!

 • Uppsala 18 oktober: Mässa & föredrag

  Ekumeniska Kommuniteten firar mässa vid huvudaltaret i Uppsala domkyrka måndag den 17 oktober kl 17.

  Kl 19 föreläser Peter Halldorf i S:t Ansgars kyrka över ”Den svåra kärleken”.

 • 17 oktober: ”För världens liv” i Mölndal

  Söndagen den 17 oktober har kyrkorna i Mölndal en ekumenisk dag. I Fässbergs kyrka föreläser Peter Halldorf kl 17 över ämnet ”För världens liv”. Kl 19 firas ekumenisk mässa.

 • Erik Varden samtalar med Rowan Williams om Looking East in Winter

   

  Rowan Williams senaste bok, ”Looking East in Winter”, släpptes på Bloomburys förlag den 23 juni. I en digital bokrelease samtalar biskopen och trappistmunken Erik Varden med Rowan Williams om hans nya bok. Bägge författarna finns sedan tidigare utgivna på Silentium, och Erik Varden är även kolumnist i tidskriften Pilgrim.

  Hör och se samtalet mellan Rowan William och Erik Varden:

   

 • Den svåra kärleken – Nu har den kommit!

  Den svåra kärleken tar sin utgångspunkt i frågan: »Hur vet man om man är driven av rädsla, av hopp om belöning eller av kärlek?« Svaret söks i den spiritualitet av självförglömmande kärlek som i tidiga klostermiljöer kom att forma en livshållning där icke-dömandet är den dygd som inrymmer alla andra.

  Med Den svåra kärleken har Peter Halldorf skrivit en personlig bok där han tar oss med till möten med människor och miljöer som utmanat honom »att ge upp en position som visat sig alltmer ohållbar«, som han uttrycker det i förordet.

  Beställ redan nu: https://www.silentiumskrifter.se/produkt/peter-halldorf-den-svara-karleken/

   

 • ”Sånger för både troende och sökare”

  I dag släpper Silentium Gryningens vidsträckta hav, en utgåva med 17 nyskrivna psalmer och sånger ”födda i en miljö av bön där Psaltaren utgör själva ryggraden”, som Liselotte J Andersson uttrycker det i förordet.

  Texterna är skrivna av Joseph Halldorf och musiken av Ingunn Ligaarden, båda bosatta i Bjärka-Säby. Ingunn Ligaarden är kyrkomusiker, genrebred pianist och tonsättare med körmusik som specialitet. Hon har varit Anders Frostensson-stipendiat 2016, 2017 oh 2019. Joseh Halldorf arbetar som administratör inom Ekumeniska Kommuniteten och har tidigare översatt ett flertal böcker.

   

 • Gryningens vidsträckta hav – 17 nyskrivna psalmer och sånger

  Gryningens vidsträckta hav är titeln på en utgåva med 17 nyskrivna psalmer och sånger som utkommer på Silentium under försommaren. Texterna är skrivna av Joseph Halldorf och musiken av Ingunn Ligaarden.

  Sångerna är ”födda i en miljö av bön där Psaltaren utgör själva ryggraden”, skriver Liselotte J Andersson i förordet. ”Detta är sånger för både troende och sökare. Tystnaden, som finns mellan raderna, är en hjälp för den som söker.”